Update februari 2021: de gemeente Lochem heeft wederom iets gevonden waardoor de splitsing van het perceel geen akkoord krijgt. Termijn van uitstel: onbekend. Een gesprek met de verantwoordelijke wethouder leverde helaas geen voortgang op.

Intussen hebben wij wel een boek geschreven: Eenvoudig duurzaam bouwen.

In augustus 2020 hebben wij van de gemeente Lochem gehoord dat het akkoord krijgen voor de splitsing van ons perceel, Witzand 1 in Barchem, minimaal 6 (zes!) maanden duurt. Het duurde al 6 maanden om tot hier te komen, dus ons rest alleen verbijstering en ongeloof.

Dat was een enorme tegenvaller. Nergens in dit traject, vanaf februari tot nu, is dit tegen ons gezegd.

Dit betekent dat we natuurlijk wel doorgaan met de architect en de tekeningen, maar zoals ieder begrijpt zal er voorlopig geen voortgang te melden zijn.

Belangrijke tip voor kopers die een perceel willen splitsen: de vergunning hiervoor duurt dus net zolang als het wijzigen van een bestemming. Waarvan acte!

Duurzaam bouwen

Als ondernemers en investeerders met goede duurzame bedoelingen, snappen we wel steeds beter waarom het zo moeilijk is om nieuwe duurzame woningen te bouwen: overheidsregels. Het is een traject van een zeer lange adem waarbij wij ons kunnen voorstellen dat menigeen het onderweg opgeeft.