Opties voor bewoning van onze twee nieuw te bouwen grote energieneutrale woningen in Barchem zijn 1 of 2 kleine woongroepen. Denk dan aan tussen de 5 en 12 bewoners verdeeld over twee woningen.

De woningen worden opgeleverd rond maart 2021 en zijn te huur of te koop.

Wij, initiatiefnemers van Wonen in Barchem, organiseren zelf GEEN woongroep, wij faciliteren alleen de woningen.

Is een woongroep iets voor jou?

Om me heen hoor ik vaak ‘ik zou wel in een woongroep willen wonen’ maar hoe is het nou echt om met anderen, anders dan je eigen partner of gezin, samen te wonen? Het lijkt leuk, is het dat ook in de praktijk? In Zutphen zijn al diverse woongroepen en er is ook behoefte aan meer woningen. Een initiatief wat al langer loopt is bijvoorbeeld het Ubuntuplein.

De locatie is vaak de bottleneck, want waar vind je een geschikte locatie en woning?

Twee dames uit Zutphen kwamen op ons pad via social media en zij – Agnes Eising en Erna Poolman – organiseerden op 12 maart 2020 om 10.30 – 12.00 uur in Zutphen in het atelier van Edith Meijering een ontmoeting met geïnteresseerden in het leven in woongroepen.

Lees hier meer over hun initiatief dat op Facebook is gepubliceerd.

Update woongroepbijeenkomst

We zijn bij bovenstaande woongroep-interesse bijeenkomst geweest in Zutphen.

Edith Meijering (kunstenaar) bood haar atelier aan als ontmoetingsruimte en maakte onderstaande foto.

We hebben veel mooie dromen, wensen en concepten over wonen in een groep of community gehoord. De meeste mensen lijken de voorkeur te geven aan een zelfstandige woonruimte (niet in één huis). Dat kunnen wij helaas niet bieden. We zijn benieuwd of we nog reacties krijgen naar aanleiding van deze bijeenkomst.

Ben je geïnteresseerd in erfdelen in het buitengebied van Zutphen? Word dan lid van de nieuwe FB-groep Erfdelen in buitengebied Zutphen.

woongroep zupthen